Dare Talvitie is a user on mastoton.fi. You can follow them or interact with them if you have an account anywhere in the fediverse. If you don't, you can sign up here.

Dare Talvitie @dare@mastoton.fi

1515 sanaa on tämän päivän saldo, joka vie viikkototaalin aika lähelle kustantajalle esittämääni arviota käsiksen valmistumistahdista. Tietenkin riippuu siitä, miten paljon teksti tulee rönsyilemään.

@Stoori Hyviä julkkareita! (Itse en paikalle pääse kun pitää mennä konserttiin Helsingissä.)

Ohjelmaa huomiseksi: esikoisromaanini Ei kaikki pinnat kireällä sekä Saara Henrikssonin novellikokoelman Avaruusajan unelmia yhteisjulkkarit Tulenkantajien kirjakaupassa Tampereella pe 12.10. klo 18. Tervetuloa!

#Tampere #kirja #kirjat #julkkarit

@jonne Ja osuva. Aika monta juttua tunnisti omasta käytöksestä.

On hieman työlästä kirjoittaa toukokuussa tapahtuvaa, keväistä romaania loka-marraskuussa. Lähettäisipä joku minut eteläiselle pallonpuoliskolle viikoksi tuottamaan tekstiä.

1350 sanaa kirjoitettu. Yllättävän hyvä flow oli, varmaan taas johtui luontoretkestä noin 500 sanan kohdalla.

Paras lukijapalaute Valkeasta liekistä toistaiseksi (henkilöltä, joka aluksi suhtautui kirjaan vähän nihkeästi eikä pitänyt päähenkilöstä):

"Sun kirja tuntuu toimivan mulla paljon paremmin, kun oon pienessä humalassa... Yksi vahva olut ja rommikaakao sekeästi auttaa (muka) tajuamaan sun päähenkilön meininkejä ja saa sen vaikuttamaan ihan sympaattiselta hepulta."

Seuraavan painoksen kanteen: "Tuntuu toimivan paljon paremmin ... pienessä humalassa."

800 sanaa kirjoitettu tänään. Ihan hyvinhän tässä vauhtiin pääsi.

660 sanaa kirjoitettu tänään. Toisaalta, Little Alchemyssa olen löytänyt 650 / 700 objekteista!

Koko päivän on ollut pelkkää tervanjuontia, ja olen heittänyt enemmän kamaa deleted scenes -dokuun kuin jättänyt varsinaiseen käsikseen. Ja nyt sitten vähän ennen nukkumaanmenoaikaa keksin, miten tämä kohtaus pitää kirjoittaa. Eipä sitten nukuttu.

Tänään minua on vaivannut, pitäisikö taannoinen vegaanipizza olla nimeltään Feikkimiehen vegetariana vaiko Tosimiehen lihapizza?

1700 words of the next novel written today. Got over a difficult bit, and now I know where the story needs to go next. Total word count at 9800.

(Tää on myös varmaan mun eka ruokapäivitys blogiin tai someen ikinä, tai ainakin eka, joka ei pääty toteamukseen tyyliin "lopulta jäänteet haudattiin vähin äänin ja tilattiin kiinalaista")

@varjolintu Kaurajauhis maistui aika mitäänsanomattomalta, mihin tietty saattoi vaikuttaa sekin, että vöner ja vege-chorizo sen ympärillä olivat tosi voimakkaan makuisia.

Pitäisi varmaan tehdä lisää tutkimusta ja väsätä vegaaninen bolognesepizza kaurajauhispohjalta.

Jotkut pizzeriat tarjoavat pizzaa nimeltä Tosimiehen vegetariana, jonka vitsi on, että kaikki täytteet ovat lihaa, koska tietty tosimies syö vain raatoja.

Vastaiskuksi väsäsimme kokovegaanisen version: "jauhelihaa" (kaurajauhista), "kebablihaa" (vöneriä), "salamia" (seitan-makkaraa). Juustokin on vegaanista.

Lopputulos oli jopa varsin maukas. Rasvaa olisi voinut olla vähän enemmän. Kaurajauhis oli vähän turha, ehkä sen sijaan vegepekonia ensi kerralla.
mastoton.fi/media/pHCFwrW4ApZI